Deze woordvoerders hebben de ideale naam voor hun baan

​Van persvoorlichter De Horde tot Hennie de Haan van de Pluimveehouders

  • Blog
  • 10 January 2017
  • Jasper Mulder

Klik voor ons actuele en volledige over zicht hier.

Het was weer glad op de wegen, tijd voor een wel erg toepasselijke combinatie van woordvoerder en werk. Wie mag namelijk namens Rijkswaterstaat in het NOS Journaal vertellen over het strooien van zout en voorkomen van glijpartijen?

Juist ja, Jan Rients Slippens.

Hoor niks

Het was een van de pareltjes die we de afgelopen maanden tegenkwamen van woordvoerders met juiste naam voor het juiste beroep. Vorig jaar maakten we al zo’n online zoektocht onder communicatieprofessionals en selecteerden (of juist in het geheel niet).  

Daaronder erg leuke, zoals de persvoorlichter bij de Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers, die geheel toepasselijk Fred Lam heet.

Of de prachtige mismatch van universitair hoofddocent Communicatie  aan de Radboud. Je moet het wel even hardop zeggen: Jos Hornikx. Of neem Emile Affolter,  senior persvoorlichter Amnesty International, en bij Rijkswaterstaat de toepasselijke Suzanne Maas.

Schippers en vissers

Via haar maken we de stap naar dit jaar, waar Maas onlangs nog in de media moest optreden bij de problemen met de stuw in Grave. Ze kreeg te maken met de woordvoerder van de schipperscoöperatie PTC, Martin Seine.

Leuk en bijzonder toepasselijk vinden we ook de naam van degene die aan het hoofd stond van communicatie bij GroenLinks en er ook de persvoorlichting deed: .

Nog zo’n pareltje. Ze is toch al zo’n jaar of zes de woordvoerder bij Natuurmonumenten en heet ;t Pad Bosch.

De woordvoerder van de brancheorganisatie van de glastuinbouw in Nederland heet Nico van Ruiten, terwijl degene die namens VisNed, de Nederlandse kottervissers, optreedt duidelijk en gewoon Pim Visser heet. Ook leuk: de voorzitter van deze visvereniging heet 

Grappig vinden we ook de woordvoerder van de Nederlandse transportsector, Ad Toet, terwijl de persvoorlichter van Transport en Logistiek Nederland door het leven gaat met de naam .

De woordvoerder van &;Kleptocraten&;, een partij die dit jaar wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen: dat is R. Geldof.

In Ede hebben ze de functie van Buurtverbinder ingevoerd, iemand die in de buurt de communicatie voor haar rekening neemt. in Ede-Zuid is dit

Pietdiscussie

Ook in onze top staat degene die namens de Werkgroep Sinterklaas Almelo de woordvoering doet over de Zwarte Piet en diens uiterlijke kenmerken. De man heet Martin Kroeskop.

 

Nederlands

Heerlijk duidelijk is de naam van de taaladviseur van de NOS, degene die redacteuren op foutjes wijst en bepaalt hoe de schrijfwijze van bepaalde woorden is. Hij heet Peter Taal.

 

is uiteraard de woordvoerder van  de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders terwijl Thijs Roes de perfecte redacteur is om over drugs te schrijven. Hij doet dat voor de Correspondent.

Ook erg toepasselijk is de naam van degene die de pers te woord staat namens Denk. Ze werd in 2013 en 2014 nog verkozen tot Miss Nederland, ging vervolgens op zoek “naar een manier om alsnog het verschil te maken voor de mensheid”. Dat doet ze nu met woordvoeren en praten, 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie