Digital Design Case: OWOW Wiggle Kit

Interactief muziekinstrument zet handbeweging om in geluid

De Wiggle Kit is een nieuw muziekinstrument dat handbewegingen omzet in geluiden. Door je hand te draaien in verschillende richtingen, voeg je geluidseffecten toe aan je zang. Dit was voorheen ingewikkeld te realiseren voor zangers, vooral bij liveshows. Het zelf geïnitieerd project bestaat onder meer uit de controller zelf, een iOS app met diverse effecten, een USB kabel en een bandje om de Wiggle op een microfoon te bevestigen.

Robin Dohmen (OWOW): ‘Via een strakke Kickstarter campagne hebben we dit binnen 2 maanden gefinancierd. De potentie is groot: we staan vooraan in de markt van expressieve, intuïtieve muzikale controllers waarmee we muzikanten los van de computer halen.'

Bekijk het project op: www.owow.io/wiggle

Credits
Concept: Pieter-Jan Pieters, Robin Dohmen, Joep le Blanc
Design: Pieter-Jan Pieters
Productie: OWOW ism Vention

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.Tip: submit your work to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie.


 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie