Is Kevin Roberts een domoor?

Wordt de discussie over seksegelijkheid wel genuanceerd gevoerd?

Kevin Roberts, de Executive Chairman van Saatchi&Saatchi, werd onlangs op gestuurd vanwege zijn over de seksegelijkheid in zijn bedrijf. Hoewel vrouwen daar procentueel gezien ondervertegenwoordigd zijn in het management, wil hij daar geen woord meer aan vuil maken: “the fucking debate is all over”.

Als we ons niet verder in de woorden van Roberts verdiepen dan het bovengenoemde citaat, kleuren bij ons de wangen rood van politiek correcte verontwaardiging. Lezen we toch nog even verder, dan zien we dan Roberts’ punt verder gaat dan het lijkt.

Want wat zegt hij? Dat er wel degelijk een verschil is tussen mannen en vrouwen. En dat vrouwen in zijn bedrijf de keuze maken om op de werkvloer werk te maken, in plaats van over te gaan op het managen van mensen en zaken. Roberts zegt dat de drijfveer voor roem, macht en geld meer bij mannen zit dan bij vrouwen. Vrouwen zoeken verbinding en samenwerking, iets dat in de huidige snel veranderende wereld wel eens veel nuttiger kan zijn dan de dinosaurusachtige zucht naar aanzien. Aldus Roberts.

Nu zitten we ineens op een heel ander spoor. Niks domme vrouwtjes die het management niet aankunnen, maar domme mannetjes die nog in het stenen tijdperk leven! En dan mag je nu zelf bedenken wie de toekomst heeft……

Van het idee dat vrouwen en mannen misschien helemaal niet gelijk zijn, schiet menigeen in een kramp. Sterker nog, Roberts werd als een kleine jongen de klas uitgestuurd en zit zich nu thuis af te vragen wat hij fout heeft gedaan.

Domoor! Als hoge baas van een reclamebureau had hij moeten weten dat lang niet iedereen buiten de box wil denken. Dat hij gehouden is aan het doen van politiek aanvaarde uitlatingen.

Die de discussie over gelijkheid overigens geen meter verder brengen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie