Mede-oprichters YouTube lanceren mix-app

Na Vine en Instagram Video komen nu ook twee mede-oprichters van YouTube met een video-app. Hun MixBit laat je niet alleen filmen, bewerken en delen, maar biedt ook de mogelijkheden om eigen films te monteren met materiaal van anderen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Brein achter MixBit zijn Chad Hurley en Steve Chen, mede-oprichters van YouTube. ‘We bouwden YouTube om distributie op te lossen en een manier te vinden om video te delen met familie en vrienden’, vertelt Hurley aan . ‘Daarna wilden we manieren vinden om mensen betere content te laten maken, maar dat is ons nooit gelukt om toe te passen toen we daar waren.’

YouTube gaf studioruimte en materiaal aan een select groepje filmers, maar Hurley en Chen wilden iedereen helpen beter te worden in filmen. Ze verlieten het bedrijf in 2009. Met MixBit willen ze samenwerken stimuleren. Alle clips zijn openbaar en kunnen door anderen worden gemixt tot nieuw materiaal. De clipjes die smartphonegebruikers met MixBit kunnen opnemen duren maximaal 16 seconden. Daarna kunnen tot 256 clips achter elkaar worden geplakt tot één video. Dat is een film van ruim een uur.

De app is nu alleen nog beschikbaar voor iPhonegebruikers, maar er wordt ook aan een Android-app gewerkt. De app is ontwikkeld door Hurleys en Chens bedrijf AVOS Systems, dat ook bookmarksite Delicious onder zijn hoede heeft. Op kan iedereen de video’s bekijken. Onder elke video staan de afzonderlijke clips weergegeven.

Met MixBit kunnen bijvoorbeeld alle clips van één evenement worden verzameld in één video:

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie