SBS besluit Champions League te verhuizen van SBS 6 naar Veronica

Vanaf komend seizoen is het voetbaltoernooi op een andere zender te zien.

Peter de Mönnink, ceo van Sanoma/SBS geeft de volgende verklaring: &;We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders. We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden.&;

Veronica heeft volgens De Mönnink &;het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep.&;

Toen SBS de Champions League rechten voor drie jaar binnenhaalde, werd er al gespeculeerd dat de wedstrijden om het mannelijke Veronica te zien zouden zijn. Dat werd dus SBS 6. Woordvoerder Jaap Paulsen zegt dat Veronica &;al een tijdje geen mannenzender meer is, maar voor the young at heart&;.

Vorig jaar verklaarde zenderbaas Peter Lubbers nog dat de Champions League op SBS 6 ;een no-brainer&; is.

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen verhuizen mee naar Veronica, evenals de uitzending van de wedstrijd om de Super Cup (de winnaar van de UEFA Champions League vs. de winnaar van de UEFA Europa League).
 
Het afgelopen seizoen groeide het marktaandeel van de UEFA Champions League-uitzendingen volgens SBS van 22,5 procent in 2014/2015 (NPO) naar 23,9 procent in 2015/2016 (SBS6).


Foto; Reinier Bergsma

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie