Scandinavische start-up Vainu neemt 100 nieuwe mensen aan in Amsterdam

Het customer analytics bedrijf zoekt komend jaar mensen voor posities in sales, marketing en 'customer success'.

Het van oorsprong Scandinavische bedrijf streek in juni vorig jaar neer in de hoofdstad. Vainu  zoekt mensen voor posities in sales, marketing en 'customer success' om de toekomstige groei te ondersteunen.

Vainu is in minder dan drie jaar uitgegroeid tot een organisatie van meer dan honderd werknemers. Het doel is om in Amsterdam de Europese hub op te zetten. 'Nederland is een van de beste plekken in Europa voor een scale-up. Nederlanders zijn  ondernemend en de zakelijke markt is levendig en divers. Vanuit hier gaan wij de rest van Europa bedienen.' zegt Teele Luga, Head of European Operations bij Vainu. 

Zelflerende algoritmes

Vainu ontwikkelde een platform dat  leest wat er over bedrijven wordt  geschreven en deze informatie ook leest met behulp van zelflerende algoritmes. Met de analyses zijn bedrijven in staat om potentiële kopers beter te begrjipen en in te spelen op behoeften. De oplossing van Vainu wordt gebruikt door sales, marketing en analytics teams.

Vainu maakt onder meer gebruik van informatie uit handelsregisters. 'Een sterke relatie met de lokale Kamer van Koophandel heeft in ons voordeel gewerkt in Scandinavië. Dit houdt ook stand in Nederland. Door te investeren in medewerkers en lokale technologie proberen we de kloof te dichten als het gaat om vraag en aanbod van informatie in het bedrijfsleven.'

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie