Premium

Zilveren Kruis testte als eerste de nieuwe reclames van Spotify

Verzekeraar ging als eerste ter wereld met deze nieuwe audio-commercials aan de slag en deelt de resultaten.

Muziekdienst Spotify biedt een nieuwe advertentievorm aan: Artist Stories. In deze reclamespots vertellen artiesten een persoonlijk verhaal dat aansluit bij de boodschap van de adverteerder.

Samenwerking met Niels Geusebroek
Verzekeraar Zilveren Kruis ging als eerste adverteerder ter wereld met deze nieuwe commercials aan de slag. In de campagne vertelt singer-songwriter Niels Geusebroek over zijn plannen voor 2018 en hoe zijn zorgverzekering daar op aan moet sluiten. De campagne bestond uit meerdere verschillende audio-reclames die tot kerst op Spotify te horen waren. Iedereen zonder premium-abonnement op de muziekdienst hoorde de commercials bij specifieke afspeellijsten die bij het onderwerp aansloten.

Audiospot #1 - Sport: Getarget op ‘Workout’ playlist (download)

Audiospot #2 - Tournee: Getarget op ‘Travel’ playlists (download)

'Bovengemiddeld'
Uit onderzoek van bureau LeanLab blijkt dat de resultaten bovengemiddeld zijn voor reclames in de (internationale) verzekeringsbranche. De spotjes zorgen voor meer herinnering, toegenomen interesse en herinnering van het merk. De commercials op Spotify werden zeer makkelijk te begrijpen (42%), informatief (26%) en interessant (27%) ervaren.

Yvonne Goos, media-adviseur bij Zilveren Kruis: ‘Door de inzet van dit concept wilden we de gebruikers van Spotify inspireren om, net als de artiest, naar hun eigen situatie te kijken in relatie tot hun zorgverzekering. Zodat ze de beste keuze konden maken. Daarnaast vinden wij het leuk dat wij de eerste adverteerder wereldwijd zijn geweest die ‘Artist Stories’ heeft ingezet.’

Thomas Pasman van mediabureau Mindshare hielp Zilveren Kruis hierbij. Pasman: ‘Spotify weet de voor Zilveren Kruis de belangrijke doelgroepen te bereiken. Bij deze campagne is er echt gedacht vanuit de kracht en mogelijkheden van het medium om de Zilveren Kruis boodschap over te brengen.’

Credits:
Yvonne Goos (Zilveren Kruis), Thomas Pasman (Mindshare), Aniek Verhaar (Mindshare), Josh Kröse (Spotify), Daniel Langeveld (AMP).

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie