85% bedrijven wil binnen twee jaar Internet of Things op de werkvloer

72 procent zegt nu al IoT-apparatuur in gebruik te hebben.

Bedrijven willen IoT-producten en -diensten vooral inzetten om beter en sneller te kunnen innoveren, en efficienter te kunnen werken.

Zo blijkt uit van netwerkleverancier Aruba.

Het bedrijf ondervroeg 3100 IT- en bedrijfsbeslissers wereldwijd. Een ruime meerderheid weet wel ‘iets’ van IoT, maar nog niet precies wat de definitie is en wat het voor hun bedrijf kan betekenen.

Toch blijken in de praktijk de resultaten van IoT-producten de verwachtingen te overtreffen.

Vooral op het gebied van bedrijfsefficiëntie en winstgevendheid zijn de resultaten boven verwachting: zo voorspelde 16 procent van de bedrijfsleiders een grote winst op hun IoT-investering, maar bleek de winst achteraf bij 32 procent toegenomen. En 29 procent van de leidinggevenden verwachtte dat IoT de bedrijfsefficiëntie zou verbeteren, achteraf bleek dat het bij 46 procent toenam.

Bewaking op afstand
Waar wordt IoT het meeste voor ingezet? Bewaking op afstand scoort hoog, gevolgd door location-based services binnenshuis om de productiviteit van medewerkers te verbeteren.

20 procent van de respondenten noemt het op afstand regelen van de verlichting en verwarming in gebouwen. Dat aantal verdubbelt ruim (naar 53 procent) wanneer er wordt gevraagd naar IoT-implementaties in de toekomst.

78 procent stelt dat de introductie van IoT op de werkplek de effectiviteit van het IT-team heeft verbeterd, 75 procent heeft de winstgevendheid zien groeien.

Overheid blijft achter
Overigens verschilt de inzet van IoT per sector. In de industrie, de gezondheidszorg en de retail wordt al steeds vaker gebruik gemaakt van IoT-toepassingen, overheden blijven achter.

Uiteraard zijn er ook obstakels voor een succesvolle implementatie van IoT: implementatiekosten (50 procent), onderhoud (44 procent) en de integratie van oude technologie (43 procent) werden genoemd als belangrijke problemen.

Daarnaast noemt meer dan de helft van de respondenten  dat aanvallen van buitenaf een belangrijke barrière vormen voor het omarmen en in gebruik nemen van een IoT-strategie. Veiligheid blijkt een belangrijk issue: 84 procent van de organisaties met IoT heeft al eens een veiligheidslek gemeld.

Bron: Telecompaper

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie