Geen pinpas, niet langs de kassa, Albert Heijn test ‘boodschappen doen tomorrow’

Albert Heijn start een proef met digitaal betalen. *Bliep* en naar buiten, pinpas niet nodig.

Albert Heijn

Albert Heijn start een proef met digitaal betalen in twee winkels (Utrecht en Haarlem). Deelnemers aan de proef kunnen vanaf 20 juni de Appie app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, ook kunnen ze ermee afrekenen. Albert Heijn: ‘Zij hoeven niet meer langs een afrekenpunt en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit.’ De proef duurt drie maanden. In onderstaande video wordt de proef uitgebreid uitgelegd.

Advertentie
Betalen met je glimlach: boodschappen doen wordt steeds leuker!

Poortje

In de eerste fase van de proef kan digitaal betaald worden met Android toestellen. De betaling vindt plaats via iDeal of met de creditcard. Na betaling hoeft de klant niet meer langs de betaalpaal en kunnen zij met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit. Begin juli wordt de proef uitgebreid naar zes winkels en is de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.

Albert Heijn is sinds vorig jaar gestart met het verkennen van de toekomst onder het motto 'Appie Tomorrow'. De aftrap daarvan was vorig jaar met een groot event waarbij relaties gevraagd werd mee te denken over de toekomst van de supermarkt. Daar volgde later het boek Appie Tomorrow uit, dat gelanceerd werd voor het brede publiek in Scheltema in Amsterdam. (Lees interview met topman Wouter Kolk naar aanleiding daarvan hier.)

Bovenstaande video is de tweede in een reeks. De eerste aflevering, over voeding, staat hieronder.

Wat eten we in de toekomst? | Appie Tomorrow #1

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie