De New Museum en Tate gebruiken AR om kunst te verrijken

Alles Augmented #26 đŸ”„Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. De New Museum (en Apple) en Tate (en Facebook) gebruiken AR om kunst tot leven te brengen

De New Museum is de curator van een door Apple georganiseerde AR kunstwandeling in een aantal grote steden wereldwijd. Naast een wandeling met werk van allerlei hedendaagse kunstenaars, is er ook een installatie in de Apple Store en een workshop hoe je AR moet ontwikkelen.

Tate lanceert de Virtual Wing waar 8 kunstwerken verrijkt worden met AR. Ze gebruiken hiervoor Spark AR van Facebook en onthullen een andere context of nieuwe verhalen rondom bestaande schilderijen. Ik vind het echt te gek dat ze zo een extra dimensie aan een schilderij te geven.

Advertentie
advertisement
[AR]T in Partnership with Apple

2. Holografische 3D content bekijken op een display zonder headset of telefoon

De toekomst van content is 3D-content en het is goed om te zien dat er steeds meer devices komen waarmee je die content kan bekijken. The Looking Glass is een soort kleine holografische display waarmee je 3D-content zonder headset ook echt in 3D kan bekijken. Je kan sinds kort de tweede release kopen waarbij je zelfs met meerdere mensen vanuit verschillende hoeken kan kijken. Het Nederlands Studio05 heeft ook een Looking Glass demo gemaakt voor het weerbericht.

Ook Adobe komt nu met een soortgelijk device genaamd Project Glasswing. In de demo zien we een display voor een winkel waar een klant schoenen kan bekijken en stylen.

Hands-On: Looking Glass Holographic Display

3. Magic Leap One bestaat een jaar en kondigt nieuwe magische apps aan

Het is al weer een jaar geleden dat de Magic Leap One gelanceerd werd. Met mooie proza in de blogpost die erbij stil staat. “We can create a world together of empathy and magic, technology that exists to serve and improve the human condition, and a world where space and time are a canvas for creative exploration.”

De ontwikkelingen gaan gestaag door en beetje bij beetje komt er meer content. Zo lanceerde ze ‘Undersea’ een onderzeewereld in je woonkamer wat er vrij betoverend uit ziet. En werd deze week aangekondigd dat de BBC ook een app ontwikkeld heeft voor Magic Leap. Het heet Micro Kingdoms en brengt de geheimen van het dierenrijk in je huis. Ik ben benieuwd.

Undersea: An Underwater Deep Sea Magic Leap AR Experience

4. Facebook wil in de toekomst mensen met AR-brillen via hun hersenen laten typen

Facebook is een paar jaar geleden hun brain-computer interface (BCI) programma gestart. Om te onderzoeken of ze mensen kunnen laten tikken door aan woorden te denken. In een blogpost delen ze hun bevindingen. Ze zijn er nog niet, maar geven aan dat dit binnen 10 jaar best eens werkelijkheid zou kunnen zijn.

“The promise of AR lies in its ability to seamlessly connect people to the world that surrounds them – and to each other. Rather than looking down at a phone screen or breaking out a laptop, we can maintain eye contact and retrieve useful information and context without ever missing a beat”

Facebook brain-computer interface (BCI) programma

5. Speelgoed met AR zoals LEGO 'Hidden Side en Tilt Five is zeker ook voor volwassenen. :)

Tilt Five het bordspel dat je speelt met AR-brillen heeft na een aantal teasers eindelijk aangekondigd dat ze met een Kickstarter komen in september. Het spel wordt dan geshipped in december. En ze gaven een demo op Gen Con 2019 waar iedereen vrij enthousiast over was.

Het voortdurend innoverende LEGO heeft op basis van Apple’s Arkit een aantal speelsets ontwikkeld genaamd ‘Hidden Side’ waar AR de spoken laat zien van de haunted speelsets. Mooie collab.

LEGO Hidden Side

đŸ”„Lees meer en schrijf je in đŸ”„

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR-nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie