Augmented reality vergroot onze skillset en hyperrealistische maquettes

Alles Augmented #9 🔥Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality. Deze week onder meer: nieuws skills in AR en een virtuele guppy

1. AR voorhet snijden van kalkoenen en drone video's

In Amerika was het Thanksgiving en dan komen er natuurlijk massaal kalkoenen op tafel. Hoe snijd je nou goed een kalkoen? The Washing Post schreef er een artikel over en gaf in AR begeleiding met de perfecte snijlijnen.

De app Vermeer zorgt dat je optimale drone video’s maakt, doordat je met de app thuis al de hele shoot in de steigers zet. Op een kaart geef je aan waar je wilt schieten en de app maakt daar een 3d-model van. Met de mobiele telefoon kun je over dit 3d-model kan bewegen om zo de routes vast te leggen voor je drone. Vervolgens vliegt de drone 1-op-1 deze route. Nice.

Vermeer app

2. AR tamagotchi leeft door Guppy te voeden met emotie

Tendar is een soort augmented reality Tamagotchi die je moet voeden met emotie. Voedsel maak je zelf door emoties te tonen aan het visje Guppy. De Tendar-app registreert via kunstmatige intelligentie (AI) of de gebruiker voor de camera blij, boos, verdrietig is, en zet deze gemoedstoestand om in flakes. Daarnaast gebruikt de app AI om objecten in de wereld te herkennen. Alle emoties en objecten vormen de persoonlijkheid van Tendar. Heel origineel. Helaas op dit moment alleen nog voor Android. 

Tendar app

3. De New York Times gebruikt 675 foto’s voor een superealistische AR ervaring

Bijna maandelijks komt de New York Times met een nieuw ‘immersive’ artikel, zoals deze over het vrijheidsbeeld. Of beter: over die gigantische torch. Ze hebben 675 foto’s gebruikt voor de 3d reconstructie en het resultaat mag er zijn. Dankzij de hoge resolutie kun je de torch echt groot neerzetten en er zelf doorheen lopen. Ze gebruiken tegenwoordig trouwens QR-codes, want in iOS 11 scant de camera die automatisch, om het artikel in print aan te jagen. Lees het artikel en probeer het uit.

AR torch

4. HoloLens maakt hstorische maquettes interactief

In Frankrijk gebruikte Lodewijk XIV maquettes om te kijken hoe hij zijn steden kon verdedigen. De maquette van het  Mont Saint Michel vormt de basis voor een augmented reality kunst-expositie. Met de HoloLens werd de maquette interactief en konden ze het vergelijken met de huidige staat van Mont-Saint-Michel. Heel tof. Bekijk de 3-delige Youtube serie van Microsoft.

| Today in Technology | Ep. 3 4.067 weergaven 48 2 DELEN OPSLAAN Microsoft Today in Technology Gepubliceerd op 15 nov. 2018 See the results of a months-long effort to create a HoloLens experience that pays homage to Mont-Saint-Michel, in Normandy,

5. AR voor het web met e-commerce en storytelling

Ik schreef al eerder over alle ontwikkelingen op het gebied van web AR en e-commerce met onder andere Shopify. Onlangs is er een nieuw platform gelanceerd genaamd Vertebrae dat AR voor elke webshop mogelijk maakt op elk device. Zo kunnen klanten producten met enorm veel detail bekijken en uit proberen. Ze faciliteren het hele proces dus ook het 3d modelleren van de producten.

8th wall richt zich ook op het ontwikkelen van web AR, maar meer nog op storytelling. Samen met Marvel hebben ze voor de nieuwe Spiderman-film een AR-experience ontwikkeld. Hier komt geen app aan te pas. Probeer het zelf uit.

8th wall Marvel

Lees meer

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Advertentie