Steek die hamburgers in de fik voor een gratis Whopper

Alles Augmented #17 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Verdien een gratis Whopper door virtueel concurrenten in de fikte zetten

Burger King treitert McDonalds wel vaker in¬†campagnes, maar lijkt die strategie nu uit te breiden naar¬†al hun concurrenten. In Brazili√ę is de Burger King-app voorzien van een¬†nieuwe AR-feature. Door de camera te richten op een poster of advertentie van een concurrerend burgermerk,¬†dan steek je die¬†in de fik. Want ‚ÄúFlame grilled is always better‚ÄĚ. Vervolgens verschijnt er een voucher waarmee je een gratis Whopper kan halen. Funny. En dit wakkert natuurlijk weer de discussie aan van wie het virtuele domein eigenlijk is, in dit geval een advertentie.

Advertentie
advertisement
BK - Burn That Ad

2. Adobe deelt haar visie op het shoppen via AR

Eén van de toepassingen van AR, is dat je in augmented reality als iets kunt bekijken voordat je het wilt kopen. Retailers zoals IKEA, Amazon en Warby Parker passen dit toe. Adobe deelde op de Adobe Summit haar visie hieromtrent. Daarin zien we niet alleen producten verschijnen in 3D, maar ook een menselijk model. Adobe is een pilot gestart waarin een 3D gegenereerd model de gekozen kleren showt. In de toekomst kan dit uiteraard ook een 3D-model van jezelf  zijn.

Adobe AR shopping

3. Unity is de motor van mobile AR

Unity, de bekende game engine, wordt steeds meer gebruikt voor AR- en VR-producties. Zie hieronder een korte showreel met cases. Unity omarmt deze technologie volledig en kondigde¬†tijdens het GDC event¬†aan dat ze¬†hun framework voor mobile AR genaamd AR foundation¬†uitbreiden met nieuwe features. Zoals het makkelijker ‚Äúanchoren‚ÄĚ van virtuele objecten in de fysieke wereld en AR Remote waarmee je de wijzingen die je doorvoert direct kan zien op het mobile device. Unity zet zich steeds meer neer als d√© mobile AR-engine. Luister ook deze¬†steengoede podcast met Tony Parisi¬†(Head of VR and AR Brand Solutions bij Unity) over de ambities van Unity.

Cutting-edge AR and VR games made with Unity

4. Het AR-landschap blijft in beweging met overnames en investeringen

De Chinese retailgigant Alibaba heeft de Isra√ęlische start-up¬†Infinity Augmented Reality¬†gekocht¬†voor¬†naar schatting 10 miljoen dollar.¬†Infinity heeft verschillende software developmentkits en een OS voor AR-brillen. Alibaba ziet hier veel potentie in voor gaming en shopping.¬†Scope AR, het platform dat bedrijven helpt met tutorials in AR, heeft 9,7 miljoen dollar aan funding opgehaald. Enterprise AR maakt grote stappen en¬†zoals in dit bericht te lezen is¬†halen grote bedrijven als Lockheed Martin en Unilever er al veel waarde uit (zoals 85% afname in trainingstijd).¬†

Scope AR Remote Work Instructions

5. Angry Birds katapulteren in je woonkamer met mobile AR-game

De gamehit Angry Birds komt nu ook in AR voor de iPhone en iPad.Het toffe is dat in ARde katapult echt in je huis staat en je er omheen kan lopen. In veertig levels kun je tot de juiste strategische plek komen om een kwaaie vogel te raken. Angry Birds AR: Isle of Pigs Trailer is nog niet beschikbaar, maar al wel gratis te bestellen in de App Store

Angry Birds AR: Isle of Pigs Trailer

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie