Classificatie e-filmpjes is nabij

EU-commissaris Neelie Kroes (digitale agenda) stemt in met het starten van een proef voor het classificeren van filmpjes op internet. Ook de Engels filmkeuring BBFC heeft zich aangesloten bij het initiatief van de Kinderombudsman en Kijkwijzer-instituut NICAM.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uit onderzoek van EU Kids Online Project blijkt dat kinderen vinden dat websites waarop filmpjes kunnen worden gedeeld, zoals Youtube, meer risico's met zich meebrengen dan andere online platforms. Meer dan de helft van de kinderen is zich ervan bewust dat er materiaal op deze websites staat, die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Met het systeem You Rate It, dat NICAM met de BBFC heeft ontwikkeld, kunnen internetfilmpjes op internationale schaal eenvoudig en snel geclassificeerd worden. De classificaties kunnen gemakkelijk worden gedeeld, vertaald en op maat worden gemaakt voor nationaal gebruik.

Kinderombudsman Marc Dullaert roept internetbedrijven en overheden op om zich achter dit systeem te scharen en een pilot te steunen op YouTube en Facebook.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie