Digital Design Case: Drawing Room

Virtual reality ervaring van creatieve ruimte torentje Bijenkorf

Adformatie

In het torentje op de Bijenkorf, de ‘Room On the Roof’, worden sinds kort creatieven uit binnen- en buitenland in de gelegenheid gesteld te verblijven, werken en exposeren. Om het verhaal over de ruimte vertellen creëerde kunstenaar Jan Rothuizen een 360 graden virtual reality ervaring, de ‘Drawing Room’. 

De zwart-wit getekende wereld is met de Oculus Rift, Google cardboard en in de browser op tablet of computer te ervaren. De minimale maar fraaie animatiefilm neemt je mee in het verhaal over de ruimte en de visie van de tekenaar: een effectieve manier om via de speelse, heldere tekenstijl het geheel virtueel en interactief te beleven. De in de animatie verwerkte details en dromerige sfeer maken het visuele feest compleet. Jan Rothuizen: ‘Ik fantaseerde al heel lang om in een van mijn tekeningen aanwezig te kunnen zijn.’ 

De virtual reality ervaring won recent bij het documentaire festival IDFA de DocLab Award voor Digital Storytelling.

Credits
Regie: Jan Rothuizen en Sara Kolster
Technische uitvoering: Zesbaans Amsterdam
Sound: Roald van Oosten

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

Tip: beleef hieronder de virtual reality ervaring in Youtube: instellen op full screen!

Advertentie
advertisement
Drawing RoomTip: submit your work to Dutch Digital Design! 

Meer over Dutch Digital Design in het dossier van Adformatie.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie