Premium

Met Larger than Live laat Mojo de Ziggo Dome weer losgaan

Mojo en N=5 komen met interactief streamingplatform met allerlei technische hoogstandjes. 'We wilden meer doen dan alleen livestreamen.'

Larger than Live

Het nieuwe streamingplatform Larger Than Live van Mojo moet de zwaar getroffen evenementenbranche nieuw leven in blazen. Bij de virtuele concerten kunnen duizend man aanwezig zijn. Afstand houden is niet nodig: de bezoekers zitten gewoon thuis. Voor de shows wordt midden in Ziggo Dome een podium gebouwd, dat is uitgerust met state-of-the-art technologie voor kwalitatief hoogstaand beeld, geluid en licht. De artiesten maken speciaal voor Larger Than Live een show die inspeelt op de digitale omgeving.

Advertentie
advertisement

Mojo werkt samen met Vodafone, het digitale bureau N=5 en het creatieve bureau EgoTribe. De partijen kwamen tot de conclusie dat een streamingplatform Mojo als bekendste en grootste concertpromotor van Nederland de sector nieuw leven in kon blazen en ook na de coronacrisis van toegevoegde waarde kan zijn.

Creative director Daniel te Lindert van N=5 denkt dat het platform met live interacties tussen het publiek en de artiest voor een 'unieke experience' zorgt. 'We wilden verder gaan dan alleen maar livestreamen. Door live interacties mogelijk te maken, creëer je echt iets nieuws. Elk concert krijgt een eigen vorm van zulke interactie. We blijven bij elk concert nauw betrokken om bij iedere artiest voor een passende ervaring te zorgen.'

Volgens festivaldirecteur van Mojo, Ide Koffeman, moet het platform zich vooral blijven ontwikkelen. 'Het is iets nieuws en de mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt. Het is nu in de eerste plaats een uitkomst vanwege de coronacrisis. Maar ook in de toekomst is het een laagdrempelige manier om toch nog een extra concert mee te kunnen pakken. Zo bereiken we een nog groter Nederlands publiek.'

'Kies thuis voor een bepaald camerastandpunt'

Streamingplatformen schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond, maar Koffeman is duidelijk: Mojo wil niet alleen maar de zoveelste worden. Naast de live interactie met de artiest, kun je als bezoeker een VIP ticket aanschaffen om 'echt onderdeel van de show' te worden. De toeschouwer kan bovendien vanuit huis voor een bepaald camerastandpunt kiezen. Ook een 'drumcam', waarop je thuis de drummer kunt volgen, behoort tot de mogelijkheden. 'Misschien is het ook leuk om een camera mee te laten lopen achter de schermen, zodat je een kijkje krijgt in de productie van een show', zegt Koffeman. Het publiek kan via een chatfunctie in contact blijven met de rest van de bezoekers.

Lees ook: Hoe streamingplatforms de muziekbranche weer leven inblazen

Met een streamingticket kunnen kijkers online aanwezig zijn bij de liveshows. Het concert kan niet alleen worden gevolgd via de smartphone of laptop, maar ook via ‘casting’, een naar de televisie gestuurd signaal. Heb je een VIP ticket, dan word je als bezoeker via een 'vergaderscherm echt onderdeel van de show', zodat de artiest ook de thuiskijker kan zien.

Voorlopig staan zes Larger than Live-shows op het programma. Donderdag 9 juli trapt Nielson af. Daarna volgen de Jeugd van Tegenwoordig, Frenna Deluxe, Rolf Sanchez, Maan en De Staat. De kaartverkoop is vorige week gestart via largerthan.live.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie