Elastique bouwt nieuw digitaal platform voor 60.000 internationale voetbalprofs

Vakbond Fifpro kiest bureau na marktoriëntatie. Het wil leden beter bedienen en ondergaat digitale transformatie.

Fifpro houdt jaarlijks een peiling onder leden en stelt een elftal van de beste voetballers samen

Het digitale bureau Elastique is na een marktoriëntatie gekozen voor het opzetten van een nieuw digitaal platform voor de 60.000 leden van de internationale vakbond voor profvoetballers Fifpro. Ook zal het de bond ondersteunen bij zijn digitale transformatie, zowel op strategisch, creatief als technisch gebied.

Ruim 60 landen zijn lid van Fifpro. De bond maakte drie dagen geleden nog bekend dat naast grote namen als Giorgio Chiellini (Juventus) en Vincent Kompany (Anderlecht) nu ook de Ajacieden André Onana en Nicolás Tagliafico lid zijn van de nieuwe spelerscommissie van  Fifpro.

Transformatie

Fifpro wil volgens algemeen-manager Britta Sluis het contact met de  aangesloten professionele voetballers en lokale voetbalvakbonden verbeteren. Belangrijk onderdeel van deze transformatie is de bouw van een platform dat  leden ondersteunt in het uitoefenen van hun taken.

Sluis: ‘Met diverse tools in het platform willen wij onze members op allerlei intelligente en snellere manieren faciliteren. In 2020 zullen nog minimaal 6 nieuwe onderdelen in het platform geïntroduceerd worden.’

Als basis voor de look-and-feel is er een design-system ontwikkeld dat ervoor gaat zorgen dat alle toekomstige onderdelen sneller, efficiënter en consistenter gelanceerd kunnen worden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie