Advertentie

Eneco komt met een ‘Windrugzak’ zodat je sneller fietst

De energieleverancier wil zo laten zien dat duurzame energie het leven leuker kan maken.

Om Nederlandse fietsers letterlijk een duwtje in de rug te geven, komt Eneco met de ‘Eneco Windrugzak’.

Met behulp van een uitklapbaar wind-zeiltje zorgt dit product ervoor dat de fietser minder hard hoeft te trappen en sneller op plaats van bestemming is, met behulp van de wind.

Eneco geeft aan met de Windrugzak mensen te willen laten zien dat duurzame energie het dagelijks leven leuker en makkelijker kan maken.

De Eneco Windrugzak wordt gemaakt met een 3D-printer en kan gebruikt worden vanaf matige wind (windkracht 4 tot 5). Om goed gebruik te maken van de kracht van de wind is het mogelijk om het zeiltje met koortjes in de juiste richting te sturen.

De Windrugzak werd door Eneco bedacht in co-creatie met de twee jonge Amsterdamse ontwerpers Hans-Erik Wagenaar en Gidon Krot.

Beide ontwerpers hebben een achtergrond in de mode-industrie. Wagenaar ontwerpt modeaccessoires en Krot werkt onder andere voor Nike, G-Star en SCOTCH & SODA.

Links Hans-Erik Wagenaar, rechts Gidon Krot

Jolanda Ravenek, manager marketingcommunicatie bij Eneco: ‘Onder de noemer “Laat energie voor je werken” willen we vaker samenwerken om slimme, duurzame en vooral leuke ideeën zoals de Windrugzak uit te voeren. Ze zegt dat Eneco hoopt mensen ‘op een positieve manier te inspireren om na te denken over duurzame energie.’

Van het eerste prototype worden drie nieuwe prototype Eneco Windrugzakken met de hand geproduceerd. Bij voldoende animo gaat Eneco op zoek naar een partner die de rugzak in productie wil nemen.

Credits:

Opdrachtgever: Eneco

Social media bureau & creatie: Anyone?

Productiebedrijf: Mr. Frank

PR bureau: Volt Agency

Designers Windrugzak: Hans-Erik Wagenaar (Studio Hans-Erik) & Gidon Krot (Studio Gidon Krot)

Cast: Hans-Erik Wagenaar, Gidon Krot, Robin Cox

Advertentie