Eventbrite neemt Spaanse Ticketea over

Het Amerikaanse ticketing- en evenementenplatform Eventbrite heeft het Spaanse Ticketea overgenomen om te groeien van Europa.

Festival

Met overname van Ticketea wil Eventbrite sneller groeien binnen Europa en dan vooral op het gebied van ticketing voor muziekevenementen.

Ticketea is één van de belangrijkste ticketingbedrijven in Spanje. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van de tickets voor de meeste grote Spaanse muziekfestivals, maar bijvoorbeeld Cirque de Soleil en Museo Nacional del Prado maken gebruiken van de diensten van het bedrijf. Ticketea is echter ook buiten Spanje actief, in totaal in zo'n 150 landen. In Nederland maakt de Vrienden van Amstel Live gebruik van de diensten van het bedrijf.

Begin vorig jaar deed Eventbrite ook al een grote overname; toen nam het het Nederlandse Ticketscript over. Dat bedrijf richtte zich voornamelijk op de muziekevenementen in Europa en maakte het voor iedere organisator mogelijk om de verkoop van tickets in eigen hand te houden. Met de overname van Ticketea breidt Eventbrite zijn markt dus uit. 

De Nederlander Frans Jonker, de voormalig CEO van Ticketscript en nu General Manager Continental Europe bij Eventbrite, wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van Ticketea. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie