Facebook introduceert audioruimtes in Nederland en België

De audioruimte-functie doet denken aan die van Clubhouse. Creatievelingen kunnen een audiogesprek starten waar mensen naar kunnen luisteren.

Facebook

Facebook brengt zijn Live Audio Rooms-functie uit in Nederland en België. Deze audioruimtes stellen publieke figuren en creatievelingen in staat om een audiogesprek te starten waar alle Facebook-gebruikers naar kunnen luisteren. Live Audio Rooms verkeert nog in de testfase en is daarom niet op alle typen apparaten te gebruiken. 

Zo kunnen gebruikers op dit moment alleen een audioruimte starten vanaf een iOS-apparaat. Facebook test de mogelijkheid om dit ook vanaf een Android-toestel te doen. Een audioruimte beluisteren kan ook alleen op een smartphone, Facebook onderzoekt of dit later ook op de computer kan, schrijft onder meer Tweakers.

Advertentie
advertisement

Audioruimtes a la Clubhouse

De Live Audio Rooms-functie van Facebook laat een publiek figuur of creatieveling een audiogesprek starten via Facebook. De persoon die het gesprek start, moet wel een geverifieerd account hebben. Facebook staat totaal vijftig sprekers per gesprek toe en een onbeperkt aantal luisteraars. Naast individuen kunnen ook hele Facebook-groepen een audioruimte starten, bijvoorbeeld over een bepaald thema. 

Facebooks Live Audio Rooms-functie werd in juni aangekondigd en in de Verenigde Staten beschikbaar gemaakt. Nu komt de audiofunctie wereldwijd uit. Facebooks aanpak doet denken aan de app Clubhouse, dat in het begin van de coronapandemie een hit was omdat gebruikers er (groeps)audiogesprekken konden voeren. Na het succes van Clubhouse zijn traditionele sociale media als Twitter, Reddit, Discord en dus ook Facebook meer gaan inzetten op audio. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie