Google Home, Gewoon bij Albert Heijn

Slimme speakers van Google zijn vanaf 24 oktober te koop in Nederland.

Google Home Mini
Google

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het officieel. Google Home, met daarin de Nederlandse Google Assistent, is vanaf 24 oktober verkrijgbaar. Verkooppunten zijn onder andere Albert Heijn, bol.com, Mediamarkt en Coolblue. De online voorverkoop gaat met ingang van vandaag van start.

Voice Match

De slimme speaker verschijnt in twee versies, de Google Home en Google Home Mini. Google Homes kunnen meerdere gebruikers in een huishouden helpen dankzij Voice Match. Dankzij die technologie is Google Home in staat om verschillende stemmen te onderscheiden.

Eerder dit jaar bracht Google de Google Assistent uit voor Android- en iOS-toestellen. Diezelfde Assistent is nu beschikbaar in huis via Google Home, met nieuwe functies en integraties voor onder meer het bedienen van ‘smart home’-apparaten, zoals slimme lampen van Philips Hue of een Nest thermostaat. Verder kunnen gebruikers muziek en video streamen.

Privacy

Google benadrukt dat het de privacy respecteert. Wanneer Google Home de woorden “Hey Google” of “Oké Google” hoort, gaan vier LED-lampjes branden als signaal dat apparaat luistert. Detectie van deze ‘hotwords’ gebeurt lokaal op het apparaat zelf. Verder hebben zowel Google Home als Google Home Mini een schakelaar, waarmee je de microfoons kunt uitzetten.

 

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie