Halloween vierden we met virtuele kostuums op Snapchat en Facebook

Alles Augmented #32: tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Halloween werd niet met outfits maar met virtuele masks gevierd

Met Halloween verkleden we ons om een andere identiteit aan te nemen. Iets wat we met AR-lenses en -filters eigenlijk het hele jaar door doen. Het viel me dan ook op dat er dit jaar enorm veel lenses en gezichtsfilters in het teken van Halloween stonden. Een klein overzicht:

Snapchat heeft onlangs een feature gelanceerd waarmee je zelf (Halloween-) lenses kan tekenen. Om de mogelijkheden van deze feature te laten zien, had Snapchat zes creators, waaronder de bekende Alie Jackson, gevraagd om een creatie te maken. De resultaten zien er te gek uit.

HBO had voor zijn nieuwe serie Watchmen een wedstrijd uitgeschreven om een filter te maken in lijn met de donkere graphic novel waarop de serie is geïnspireerd. De winnaars kon je 1 op 1 voor Halloween gebruiken. 

Ook op Facebook zag ik genoeg leuks voorbij komen, zoals deze scary-Joker-filter

Advertentie
advertisement
Joker Face mask

2. Magic Leap lanceert de allereerste spatial musical

Vorige weekend was de Comic Con in Parijs en daar debuteerde de allereerste spatial musical. Het productiebedrijf Wilkins Avenue heeft voor de Magic Leap de AR-musical ‘Out There’ ontwikkeld. In een volledig ingerichte kinderkamer kregen bezoekers een virtuele musical over het meisje Liv voorgeschoteld. Geen voorstelling is hetzelfde omdat de interactie met de bezoeker het verhaal beïnvloedt. Qua stijl en liedjes doet het volgens de recensies niet onder voor een Disney-klassieker. Zie hieronder de trailer en op de LinkedIn van Wilkins enkele foto’s.

"Out There", the first musical in Augmented Reality

3. 8th Wall lanceert een eigen WebAR editor om zelfs projecten te lanceren

De vorige editie had ik het ook al over 8th Wall, WebAR platform, maar ze blijven flinke stappen zetten om WebAR bij de massa te krijgen. Ze hebben nu namelijk een editor ontwikkeld waarmee elke developer makkelijk AR-experiences kan creëren en publiceren. En eigen editor met standaard templates en waarin je met het hele team aan een project kan werken. Hun pricing schijnt alleen nog aardig 'pricig' te zijn. ;-) En naast het lanceren van hun eigen editor gingen de projecten voor hun klanten gewoon door zoals deze activatie waarmee je levensgroot monopoly kunt spelen in zes Amerikaanse steden.

8th Wall Introduces Cloud Editor + Hosting

4. De mooiste AR maanlanding is een feit met ‘Apollo 11: Mission AR’

We hebben de laatste maanden al meerdere maanlandingen voorbij zien komen zoals de toffe AR-docu JFK Moonshot, maar ik kon het toch niet laten om ‘Apollo 11: Mission AR’ voor de HoloLens 2 te delen. Het ziet er namelijk supermooi uit. Het is in tegenstelling tot de meeste AR-apps niet ontwikkeld in Unity, maar met de Unreal Engine. De visuals zijn niet gerenderd op de HoloLens 2, maar via een pc waarmee de app verbonden is. Tijdens de experience kan je interacteren met de Apollo 11 en je verdiepen in de verschillende fases van de ruimtereis. Ik zou het graag een keer willen uitproberen.

Apollo 11 Mission AR | HoloLens 2

5. Na het gesnoep van Halloween gebruiken kids AR om hun tanden te poetsen

Het tandpastamerk Signal heeft al tijden een messenger app waarmee poetsen leuker wordt. De 21 dagen - want zo lang duurt het om een gewoonte aan te leren - durende challenge is een paar maanden terug uitgebreid met AR-filters. Nu kunnen de kinderen voor de spiegel poetsen als zes verschillende dieren (van een leeuw tot aan een hert). De dieren dagen ze met allerlei kleine games uit om beter te leren poetsen. Slim!

Signal: Little Brush Big Brush AR

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts en schrijf je in voor de tweewekelijkse AR-nieuwsbrief van Bas Gezelle. 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie