IBM investeert 178 miljoen in Internet of Things

Bedrijf ziet stijgende vraag onder organisaties naar toepassingen Internet of Things.

IBM investeert 178 miljoen euro in haar nieuwe Watson Internet of Things (IoT) hoofdkantoor in München – één van de grotere investeringen die het bedrijf in Europa gedaan heeft.

Directe aanleiding is de stijgende vraag onder organisaties naar toepassingen die het Internet of Things en de data die erdoor gegeneerd wordt, van AI- en cognitieve technologie voorzien.

De ontwikkeling van een wereldwijd hoofdkwartier in München past binnen de strategie van IBM om haar cognitieve Watson technologie op het Internet of Things toe te passen, aldus IBM in een persbericht.

IBM heeft in slechts acht maanden tijd haar klantenbestand voor Watson IoT toepassingen zien tonemen naar 6.000 klanten, een groei van ruim dertig procent.

Zo combineert het Nederlandse Aerialtronics als eerste bedrijf Watson technologie met onbemande drones, die voor inspecties en metingen gebruikt kunnen worden.

De drones worden voornamelijk ingezet op moeilijk begaanbare plekken, zoals windturbines, booreilanden en hoogspanningslijnen. Met hun HD-camera’s en Watson’s visuele herkenningstechnologie, zijn de drones echter ook in staat om patronen te ontdekken in het dagelijkse stadsverkeer, of miljoenen hectaren landbouwgrond.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie