ING-klanten kunnen nu ook met Apple Pay betalen

Contactloos afrekenen met een iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in winkels, webshops, restaurants, taxi's of automaten.

ING-klanten kunnen voortaan gebruik maken van Apple Pay. Ze kunnen daarmee met hun iPhone, Apple Watch, iPad en Mac contactloos betalen in winkels, webshops, restaurants, taxi's of automaten.

Om Apple Pay in te stellen moeten ze die selecteren in de instellingen van de ING Mobiel Bankieren App, de betaalrekening te kiezen waarmee ze Apple Pay willen gebruiken en hun betaalpas toe te voegen aan de Wallet-app. 

Wie in Safari met Apple Pay in apps of op het web winkelt, hoeft geen lange accountformulieren handmatig in te vullen of herhaaldelijk verzend- en factuurinformatie op te geven. Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd met slechts een oogopslag of een aanraking met Face ID of Touch ID, of de toegangscode van het apparaat.

Advertentie
advertisement

Dynamische beveiligingscode

ING laat weten dat de beveiliging en privacy met Apple Pay zijn gewaarborgd. Bij het gebruik van een creditcard of betaalpas worden de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat of op de Apple-servers opgeslagen.

In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen, versleuteld en opgeslagen in het Secure Element op het apparaat. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode.

Merkstrategie

De introductie van deze manier van betalen past bij de merkstrategie van ING om technische middelen aan te bieden om bankzaken te vereenvoudigen. ING zat ook achter de ontwikkeling van Tikkie-concurrent Payconiq, dat inmiddels is ondergebracht in een aparte onderneming waarin ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank en SNS participeren. Ook daar zijn betalingen in winkels en webshops mogelijk, maar dan via een QR-code. Dit staat volkomen los van Apple Pay.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie