Lodewijk Asscher en ING vechten hun flexfittie via de media uit

Loost de bank uitzendkrachten of niet?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is hommeles tussen ING en Lodewijk Asscher, de vicepremier en minister van sociale zaken, een de strijd die via de media wordt uitgevochten. 

Asscher reageerde vanochtend als door een wesp gestoken op het beleid van ING voor de flexwerkers. De bank zou trouwe uitzendkrachten lozen om te voorkomen dat ze vanaf juli de wettelijke ontslagvergoeding moet betalen.

Schandalig

De PvdA-minister zei: ‘Ik ken de interne notitie van ING niet, maar als dit waar is, vind ik het schandalig. Wat is de moraal van een bank die een salarisverhoging voor de top verdedigt die in de miljoenen loopt en tegelijk de kwetsbaarste werknemers iedere zekerheid wil onthouden? Is dat uit te leggen aan medewerkers? Aan klanten? ING heeft nu de kans en de plicht te laten zien wel een financiële instelling te zijn die midden in de samenleving staat. Met respect voor alle werknemers en voor de letter en de geest van de wet.&;

Aannames

In een geeft ING donderdagochtend aan Asschers reactie te betreuren. Die  heeft gereageerd &;op basis van aannames en onjuiste informatie&;.  ING meldt ook dat Asscher heeft vooraf geen contact heeft gehad met de bank. ‘ING gaat graag in gesprek met de Minister om haar beleid toe te lichten’. 

Of dat er gaat komen is nog maar de vraag. Asscher reageerde nogal onconventioneel op de persverklaring van ING met een waarin hij verwijst naar de, die de basis vormde voor het artikel in de Volkskrant. Dit met volle instemming van zijn woordvoerder Friso Fennema, die zich zelf ook niet onbetuigd liet. 

 

 

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie