Modieuze technologie: Louis Vuitton lanceert handtassen met flexibele displays

De modewereld experimenteert erop los met technologie. De nieuwste ontwikkeling: handtas met een flexibel scherm.

Steeds meer modemerken komen met ‘slimme’ kleding. Zij maken gebruik van sensoren, motoren, zonnepanelen en displays in hun ontwerpen. Louis Vuitton kan niet achterblijven en lanceert handtassen met touchscreens.

De collectie, genaamd ‘Canvas of the Future’, bevat drie handtassen. Daarin zitten flexibele displays en sensoren. Dragers kunnen zelf kiezen welke foto of video zij op de schermen willen afspelen. 

De displays zijn gemaakt door beeldschermproducent Royole Corporation. Deze organisatie werd eind 2018 bekend met de FlexPai, de eerste opvouwbare telefoon.

Advertentie
advertisement
Opvouwbare telefoon

Zonnepanelen

Meerdere modemerken experimenteren met technologieën in hun designs. Zo ontwierp ontwerpster Pauline van Dongen een jurk met zonnepanelen. Aan het kledingstuk hangt een USB-kabel, waarmee je je telefoon kunt opladen. En Chromat onwierp met Intel een sportbeha die is voorzien van een sensoren. Als de drager het warm krijgt, dan ontstaan er ventilatieopeningen, waardoor het lichaam afkoelt.

Chromat-sportbeha
Chromat-sportbeha

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie