Miele faciliteert zelfbedieningswasruimtes met AppWash

Het witgoedmerk werkt voor de toepassing samen met Rotterdams betaalplatform Involtum.

Wasserette op de camping
123rf

Miele lanceerde in 2019 ‘AppWash by Miele’, een digitale oplossing voor wasruimtes in bijvoorbeeld flatgebouw, studentenhuizen, campings of andere omgevingen met gedeelde wasmachines en wasdrogers is. Gebruikers downloaden de AppWash-app, melden zich aan, vullen hun prepaid saldo aan met PayPal, creditcard of via Ideal, selecteren een machine en een programma, laden hun was en wassen. Tot op heden werken veel van deze zelfbedieningswasruimtes met munten of kaarten.

Advertentie
advertisement

Betaalmethoden

Om de digitale service te kunnen leveren, richtte het een aparte start-up op: Miele Operations & Payment Solutions. Dat onderdeel van Miele maakt nu bekend een partnership aan te gaan met Involtum, een bedrijf dat pay-per-use-software ontwikkeld. Involtum ontwikkelde ook de app voor de gebruikers en de portal voor de operators. Daarnaast zorgt het voor het facturatieproces voor de operator en de verbinding van appWash met verschillende betaalmethoden en providers.

AppWash by Miele is tot nu toe uitgerold in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Miele streeft ernaar de propositie aan het eind van dit jaar in heel Europa uitgerold te hebben.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie