Nieuwsbank.nl niet meer gratis

Vanaf 25 september kost het lezers geld om sommige persberichten op Nieuwsbank.nl te raadplegen. Alleen persberichten van inzenders die betalen, blijven gratis in te zien.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Voor alle overige berichten moeten bezoekers een abonnement afsluiten. Deze constructie is volgens de webexploitant Het Interactief Nederlands Persbureau (INP) nodig vanwege grote financiële problemen. Het bedrijf maakt al sinds de start in 1997 geen winst, maar dit jaar is er zelfs sprake van verlies. Het nieuwe businessmodel zal betere financiële vooruitzichten bieden, aldus hoofdredacteur Jan Halkes op Emerce.nl.

Tot nu toe haalde INP zijn inkomsten uit de verkoop van specialistische diensten, waaronder nieuwsselecties, aan de zakelijke markt. Veel groei zat hier volgens Halkes niet meer in. Bovendien viel de verkoop van advertentieruimte tegen omdat de nieuwsbank een 'te algemene doelgroep' heeft. Het nieuwe financiële model zal vermoedelijk leiden tot een afname van het sitebezoek, maar het (kwalitatieve) bereik van de persberichten zal naar Halkes verwacht toch toenemen. Dit heeft mede te maken met de nieuwe samenwerking met medianetwerk Novum en ANP Perssupport. (Bron: )

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie