Ook LinkedIn kopieert klembord, TikTok stevent af op miljardenverlies

Ook LinkedIn kopieert klembordgegevens in de app. Microsoft heeft verbetering beloofd.

Ook LinkedIn kopieert klembordgegevens in de app. LinkedIn-topman Erran Berger laat op Twitter weten dat Microsoft het gevoelige euvel gaat verhelpen. Berger stelt dat er geen sprake is van kwade opzet.

 

Advertentie
advertisement

De LinkedIn-app kopieerde iedere ingetikte letter de inhoud van het klembord, ontdekte een Twitter-gebruiker. Dat kan ook om vertrouwelijke informatie gaan, zoals gekopieerde wachtwoorden. Gebruikers hadden geen toestemming gegeven voor het uitlezen van de klembordinformatie. Ook ontvingen zij geen melding. 

De klembordinformatie wordt uitgelezen door een bug in de app, die continu checkt of het klembord gelijk is aan wat er wordt geschreven. Afgelopen kwam TikTok om dezelfde reden onder vuur te liggen. Beide zaken kwam pas aan het licht in de testversie van iOS 14, die gebruikers waarschuwingen stuurt als apps het klembord proberen uit te lezen.

Lees ook: TikTok onder vuur om privacyschending

Miljardenverlies

TikTok stevent intussen af op een miljardenverlies nadat de app samen met tientallen andere apps werd geblokkeerd door de Indiase overheid. De applicaties zijn volgens de overheid "schadelijk voor de soevereiniteit en integriteit van India". Het ministerie zei 'veel bezorgde berichten van burgers te hebben ontvangen over de veiligheid van hun gegevens in de apps'. India beschuldigt de apps van het 'stelen en zonder toestemming versturen van gebruikersdata naar servers in het buitenland'. 

Een grote klap voor TikTok, want Chinese techgiganten als Tencent en Bytedance, de maker van TikTok, investeerden de afgelopen jaren miljarden dollars om te kunnen profiteren van het enorm potentieel dat India’s jonge bevolking biedt. Bijna de helft van van de ruim 1,3 miljard Indiërs heeft inmiddels een smartphone. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie