Premium

Ook VN-uitgever Wouter van der Meulen weg bij WPG Media

Eerder vertrokken al directeur WPG Media Hylke van der Meer en algemeen directeur Koen Clement.

Wouter van der Meulen laat vandaag in een mail aan relaties weten dat hij WPG Media gaat verlaten. &;Het is mooi geweest.&; Hij meldt verder &;helemaal in de markt&; te zijn voor nieuwe uitdagingen. Van der Meulen kan verder geen mededelingen doen over zijn vertrek.

Van der Meulen was vijf jaar actief bij WPG Media (en Weekbladpers). Eerder had hij directeurs- en managementfuncties bij De Persgroep, PCM en VNU.

Onrust Vrij Nederland
Van der Meulen is bij WPG Media nu uitgever van onder meer Vrij Nederland. Bij die titel was het afgelopen jaar zeer onrustig. WPG Media kondigde een jaar geleden aan van het zieltogende opinieblad te willen maken en arbeidsplaatsen te gaan schrappen. Vrij Nederland is al jaren niet winstgevend. De voorgenomen nieuwe koers stuitte op fel verzet van de redactie. Ondanks dat verzet werd in juli aangekondigd dat VN definitief een maandblad wordt. 

Het betekende eerder het vertrek van hoofdredacteur Frits van Exter en later van interim-hoofdredacteur Robert van de Griend. Eind november werd bekend dat Ward Wijndelts, hoofdredacteur van , de titel redactioneel gaat leiden.

Vertrekkers bij WPG 
Het rommelde het afgelopen jaar ook in de top van WPG Uitgevers. Algemene baas Koen Clement kondigde zijn vertrek aan &;om persoonlijke redenen&;. Vervolgens liet directeur van de tijdschriftentak WPG Media Hylke van der Meer afgelopen zomer weten de uitgever. In een mail aan relaties en personeel liet hij weten: &;Heb tot op heden in mijn werkzame leven altijd een behoorlijke dosis lol en arbeidsvreugde nodig gehad om tot optimale prestaties te komen. Ik heb de afgelopen maanden bij mezelf vastgesteld dat die benodigde dosis helaas niet meer in voldoende mate aanwezig is.&;

Onlangs werd Patrick Swart na een periode als interim-directeur benoemd tot algemeen directeur van WPG Uitgevers. Op de website van de uitgever is dat overigens .

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie