PayPal stapt als eerste uit Libra

De eerste, waarschijnlijk niet de laatste...

De Amerikaanse betaaldienst PayPal is de eerste partner die uit de Libra stapt. Het bedrijf maakt met Facebook en negenentwintig andere tech-bedrijven deel uit van de Libra Association, het consortium achter de cryptomunt. 

Tegen TechCrunch gaf PayPal aan ‘op dit moment de focus op de eigen missie en business-prioriteiten voorrang te geven.’ PayPal sluit niet alle deuren, maar zal ‘Libra’s aspiraties blijvend ondersteunen.’ 

Facebooks reactie is veelzeggend: ‘Het vereist een zekere durf en vastberadenheid om een ​​ambitieus project als de Libra aan te gaan.’ Dat mag inmiddels een understatement zijn. De Libra ligt internationaal flink onder vuur. Het Amerikaans Congres en de EU zijn uiterst kritisch, waardoor er steeds meer risico’s aan het project kleven. Al eerder meldden Amerikaanse kranten dat andere Libra-partners, waaronder Visa en Mastercard, ook al twijfelen over hun deelname.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie