Snel groen licht voor Ziggo-Vodafone

De Europese Commissie keurt op korte termijn de fusie tussen Ziggo en Vodafone op de Nederlandse markt goed.

Bronnen melden aan persbureau Reuters dat toezichthouders in Brussel de fusie hebben bestudeerd en dat beide concerns op een aantal punten concessies heeft gedaan. Daarmee zou de EC snel zijn fiat geven aan de samensmelting.

In februari kondigden Ziggo en Vodafone . In Nederland ontstaat daarmee een groot concern dat telecomtoegang en tv-content kan combineren en de mobiele platforms verder kan ontwikkelen. Ze kunnen samen nog beter concurreren met KPN. De twee verwachten kostenefficiency te kunnen behalen. 

50/50
Vodafone Nederland en Ziggo (eigendom van Liberty Global zitten beiden voor 50 procent in het nieuwe bedrijf. Vodafone betaalt overigens 1 miljard euro contant aan Liberty Global om de waarde gelijk te trekken. 

Vodafone Nederland en Ziggo hebben samen ruim 5 miljoen mobiele abonnees, meer dan 4 miljoen video-klanten en zo&;n 3 miljoen breedbandklanten.

Voor Ziggo en de werknemers van het bedrijf betekent dit de tweede fusie in korte tijd. In 2014 ging Ziggo samen met UPC.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie