TEDx pakt uit met virtual reality en ‘Twitter gemist’

Met de Google headset op de eerste rang. En presentaties terug kijken met Twitter Gemist.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

TEDxAmsterdam zet verschillende technologieën in om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het evenement. 

Door het gebruik van virtual reality camera’s kunnen mensen met een Android smartphone of een virtual reality bril de beleving vanaf buiten de Schouwburg ervaren alsof ze erbij zijn. Op een van de externe liggen Google headsets klaar en ook is de livestream thuis te volgen.

Twitter gemist
Achteraf kunnen mensen niet alleen de TEDx-presentaties terugzien, maar ook de Twitter-discussie die de sprekers teweeg brachten. TEDxAmsterdam introduceert namelijk ‘Twitter Gemist’ op de online applicatie SAAM.  Deze app brengt video en Twitter bij elkaar in één scherm. Als je een uitzending live kijkt, zie je tegelijkertijd de Twitterdiscussie ontvouwen. Bij het terugkijken van een uitzending zie je het verloop van de discussie in één oogopslag.

Gebarentolk
Er is voor het eerst ook een aanwezig op het evenement. De tolk maakt gebruik van internationale gebaren en is door mensen buiten het evenement te volgen via een live-streaming en op het You-Tube kanaal worden de talks met gebarentaal geplaaatst.

De zesde editie van TEDxAmsterdam vindt plaats op vrijdag 28 november in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het thema van TEDxAmsterdam 2014 is Somewhere in Time. Sprekerszijn onder anderen Neelie Kroes, David Allen, George Vaillant, Kumi Naidoo, Simon Anholt en Michaele de Prince. TEDxAmsterdam is een gratis evenement op basis van invite-only.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie