Transavia begint eigen investeringsfonds voor innovatie

Het gaat om bedrijven in de sectoren reizen, techniek, mobiliteit, logistiek, digital retail, hospitality en duurzaamheid.

Transavia Ventures steekt niet alleen geld in de startups, maar wisselt ook kennis met ze uit en helpt ze toegang tot de markt te vinden. “Met Transavia Ventures helpen we ondernemers om hun dromen waar te maken”, zegt directeur Mattijs ten Brink.

Advertentie
advertisement

Disruptieve buisnessmodellen

‘Transavia en startups hebben elkaar nodig en versterken elkaar. Waar wij succesvol zijn met onze strategie, ons merk en het uitwerken van ons businessmodel, blinken startups juist uit in creativiteit, innovatie en disruptieve businessmodellen”, vervolgt hij.

De KLM-dochter heeft Nico Gielen aangetrokken om de investeringen van Transavia Ventures te leiden. Hij is zelf achttien jaar lang zelfstandig ondernemer geweest en wil die ervaring nu gebruiken om jonge ondernemers te ondersteunen.

Voorsprong

Naast het financiële rendement, verwacht Transavia door de oprichting van het investeringsfonds ook op de eerste rij te zitten bij de implementatie van nieuwe innovaties. Dat moet de maatschappij een voorsprong opleveren ten opzichte van haar concurrenten.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie