Twitter voegt discussiegroepen toe om specifieke onderwerpen te volgen

Twitter is een test gestart met de nieuwe Communities-functie, waarbij gebruikers lid kunnen worden van discussiegroepen.

Twitter is een test gestart met de nieuwe Communities-functie, waarbij gebruikers lid kunnen worden van discussiegroepen. De functie is in het begin alleen beschikbaar voor een kleine groep Twitter-gebruikers via de iOS-app en de webversie. Gebruikers van de Android-app moeten nog even wachten.

Twitter belooft de Communities-functie 'de komende maanden uit te breiden' maar zegt niet wanneer alle Twitter-gebruikers deze kunnen gebruiken.

Advertentie
advertisement

Communities zijn discussiegroepen

De Twitter Communities-functie doet qua opzet sterk denken aan die van Reddit en Facebook Groups. Alleen leden van de groep kunnen tweets plaatsen in de groep. Een Community wordt beheerd door gebruikers die waken voor de inhoudelijke kwaliteit van de discussiegroep en grotendeels zelf de regels mogen bepalen.

Rapporteerfunctie nog in ontwikkeling

Op dit moment is het alleen mogelijk om een Community te starten door een verzoek in te dienen op de Twitter-supportwebsite. Twitter belooft in de nabije toekomst meer manieren toe te voegen om Communities te ontdekken en te starten. Ook moet het makkelijker worden om lid te worden van Communities.Nu nog kan dit alleen op uitnodiging door een bestaand lid.

Daarnaast zegt Twitter te werken aan manieren waarop groepsleden schadelijke leden en content kunnen rapporteren aan Twitter. Zo wil het socialemediabedrijf 'potentieel problematische' community's tijdig opsporen en indien nodig verwijderen. Dat deze mogelijkheid nog maar beperkt in de Communities-functie zit, is opvallend omdat Twitter-gebruikers al jarenlang eenvoudig reguliere tweets en gebruikers kunnen rapporteren. Net als andere socialemediabedrijven verwijdert Twitter veelvuldig nepnieuws, haatzaaiende berichten en spamgebruikers. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie