'Twitter verwijdert zeker 90 Nederlandse QAnon-accounts'

Het datajournalistieke platform Pointer spoorde onlangs 476 Nederlandstalige trollen op.

Twitter heeft zeker negentig Nederlandse accounts verwijderd die samenzweringstheorieën van QAnon omarmen. Dat meldt het datajournalistieke platform Pointer dat onlangs 476 Nederlandstalige trollen opspoorde die op Twitter desinformatie verspreiden over de Amerikaanse verkiezingen.

Advertentie
advertisement

Volgens Pointer maakten de negentig verwijderde QAnon-accounts deel uit van de 476 trollen. Twitter heeft aan het platform bevestigd dat de accounts zijn verwijderd. Mogelijk gaat het om meer accounts.

Volgens Pointer is @DutchQPatriot met 5609 volgers het grootste account dat verwijderd is. Het totale aantal volgers van de verwijderde profielen is bijna 95.000, al zitten daar mogelijk ook dubbele accounts tussen.

Amerikaanse elite

Aanhangers van de ultrarechtse QAnon-beweging denken dat leden van de Amerikaanse elite betrokken zijn bij een complot tegen president Trump. Ze baseren zich op berichten van een zekere 'Q', een anonieme gebruiker van een internetforum. Aanhangers van QAnon zijn niet alleen actief op Twitter, maar ook op platformen als TikTok, YouTube en Facebook.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie