VNU Tijdschriften en Ilse media groep bundelen internetactiviteiten

VNU Tijdschriften en ilse media groep hebben een principeovereenkomst getekend over bundeling van hun internetactiviteiten. De principeovereenkomst houdt in dat VNU Tijdschriften een belang verkrijgt van 58,7% in ilse media groep.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Voor het verkrijgen van dit belang brengt VNU Tijdschriften haar op de consument gerichte internetactiviteiten in bij ilse media groep, aangevuld met een overnamesom. Tevens zal VNU Tijdschriften ilse media groep licenties verlenen voor het gebruik van haar merken en titels (bijvoorbeeld ) op internet. Het streven is deze zomer tot een definitieve overeenkomst te komen. Ilse media groep overweegt een beursgang na de integratie van de activiteiten. VNU zal dan een meerderheidsbelang in ilse media groep houden, aldus een gemeenschappelijk persbericht.

De bundeling van de internetactiviteiten van VNU Tijdschriften en ilse media groep zal leiden tot een van de grootste internetorganisaties van Nederland. Sites van ilse media groep zijn , Nederlands meest bezochte website, en . Na de samenvoeging zullen ook de sites van VNU Tijdschriften, zoals , en , door ilse media groep worden geëxploiteerd.

Het nemen van een meerderheidsbelang in ilse media groep past in de strategie van VNU om haar consumenteninformatieactiviteiten in Europa verder te versterken en om met consumentensites vooraanstaande posities te verwerven in die landen waar VNU publiekstijdschriften uitgeeft, aldus het persbericht.De strategie van ilse media groep is erop gericht haar leidende positie als internetorganisatie op de Nederlandse markt verder te versterken. Na de integratie van de internetactiviteiten zal ilse media groep voor een groot aantal doelgroepen de belangrijkste informatiebron op internet worden. De gezamenlijke sites zijn op dit moment op jaarbasis goed voor meer dan één miljard page views.

Bij ilse media groep zijn ruim 50 mensen werkzaam. Circa 40 internetmedewerkers van VNU Tijdschriften zullen gaan werken bij ilse media groep.De SER Fusiecommissie en de betrokken vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de principeovereenkomst. Een adviesaanvraag is ingediend bij de ondernemingsraad van VNU Tijdschriften.

ilse media groep is exploitant van . ilse media groep biedt naast deze bekende zoekmachine en gids een breed scala aan populaire diensten als gratis e-mail, chat en een veiling. Met 35 miljoen page views en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand is ilse de meest bezochte site in Nederland. De omzet van ilse media groep bedraagt, (voor inbreng van de VNU-activiteiten), in 2000 naar schatting EUR 7 miljoen, aldus het persbericht vandaag.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie