Woordvoerder recherche heeft spijt van MH17-beschuldiging tegen Nieuwsuur

Rudy Bouma was wel zorgvuldig, Thomas Aling betreurt uitspraak

Thomas Aling, woordvoerder van de landelijke recherche, heeft spijt betuigd van een beschuldiging aan het adres van Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma.

Aling zat als woordvoerder bij een interview van Villamedia met Wilbert Paulissen, hoofd van de Dienst Landelijke Recherche. Hij mengde zich in het gesprek en liet zich uit over het werk van Bouma. Die zou menselijke resten in z’n koffer hebben meegenomen van de plaats waar MH17 neerstortte.

Aling in Villamedia: ‘Bouma had echt gedacht dat wij hem met bloemen zouden ontvangen, hij had geen flauw benul van het effect bij de nabestaanden als je menselijke resten domweg in je koffer stopt.’

De uitlatingen van Aling maakten veel los bij nabestaanden en de redactie van Nieuwsuur. Adjunct-hoofdredacteur Reijer Zwaan op de website whathappenedtoflightmh17.com: De suggestie van Aling alsof Bouma maar wat deed en geen “flauw benul” had is onheus, een overheidswoordvoerder onwaardig en curieus richting de nabestaanden die nu onnodig belast worden.’

De bewering van Aling blijkt niet te kloppen. Nieuwsuur heeft nooit iets uitgezonden over de kwestie, terwijl  ook niet vaststaat dat het om menselijke resten gaat. Bouma is zorgvuldig geweest  .

Thomas Aling laat nu op de Facebook-pagina van Max van der Werff, weten dat zijn reactie in Villamedia niet juist was.

‘Naar aanleiding van het verschenen artikel in Villamedia nam Rudy Bouma contact met mij op voor een gesprek', schrijft hij. 'Ik kwam er tijdens dit gesprek achter dat er toch wel een sterke nuance ligt in deze casus en mijn reactie in het blad Villamedia te hard is geweest. Dat is spijtig. De zaak blijkt heel gecompliceerd te liggen, vooral vanwege de betrokkenheid van de nabestaanden. Het lijkt mij logisch dat ik hierop niet verder kan ingaan’.

Meer bij Villamedia

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie