Zo helpt augmented reality ons met koken en kopen

Alles Augmented #12 Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

connected hub wall oven

1. Whirlpool gebruikt AR om ons te helpen met koken en Coolblue om ons te helpen met kopen

Tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas vorige week werden veel augmented reality toepassingen gelanceerd. Daaaronder de Connected Hub Wall Oven van Whirlpool. Deze gebruikt de 3D-modellen van Kabaq, bijvoorbeeld omte laten zien waar je gerechten in de oven plaatst of hoe je de ingrediënten bereiden moet. Omdat 15% van de tv’s bij Coolblue vanwege het formaat wordt teruggestuurd, heeft Coolblue een app gelanceerd waarmee je een tv kan uitproberen in je huis. Je kan de verschillende formaten (inches) testen aan de muur, op een tv meubel of in een kast. Enorm handig.

Advertentie
advertisement
Hoeveel vingers is jouw tv?

2. De bekende museum tentoonstelling over David Bowie is nu ook in AR te bekijken

Vlak voordat David Bowie overleed in 2016 bezocht ik een tentoonstelling over hem in het Groninger Museum. Dat was behoorlijk indrukwekkend. Niet voor niets trok de expositie wereldwijd 2 miljoen bezoekers. Diezelfde expositie kun je nu ook in AR bekijken met de David Bowie Is app. De app is vrij prijzig, bijna $8, maar het ziet er te gek uit. Slim om een reizende tentoonstelling zo te verlengen en ook leuk als je nog niet geweest was.

David Bowie is… Virtual App Launches

3. Met augmented reality spiegels proberen we nieuwe kapsels uit en spelen we spelletjes tijdens het tandenpoetsen

Op CES waren er ook verschillende smart mirrors te gezien waaronder de Artemis Smart Mirror van Wella. De spiegel maakt gebruikt van de technologie van de app YouCam waarmee je verschillende kapsels kan uitproberen. Echt superhandig. De spiegel draait op CareOS waarmee je nog veel meer dingen kan doen, zoals het weer bekijken of spelletjes spelen tijdens het tandenpoetsen.

CareOS - Hair Salon

4. De 19 augmented reality trends voor 2019 door Tom Emrich

Ik volg Tom Emrich, een AR investor en AWE participant, al een tijdje op Twitter en hij heeft altijd interessante inzichten over augmented reality. Begin dit jaar deelde hij de 19 AR trends voor 2019 en die zijn echt heel waardevol. Zoals trends rond nieuwe AR-hardware zoals brillen en koptelefoons (hearables), de hele wereld in 3D met de AR Cloud en AR op het web. Een interessant inzicht vind ik het gebruik van AR in de Portal, de slimme speaker van Facebook, waarbij Camera Effects elk videogesprek een stuk leuker maken. Van elk slimme speaker is tegenwoordig een variant met een scherm dus ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Bekijk alle trends.

Facebook Portal
Facebook Portal

5.De Nreal is een lichtere, kleinere en meer fashionable AR-bril

Op CES werden uiteraard ook nieuwe AR-brillen geshowd zoals de Nreal. De Nreal is een startup van Xu Hi, een oud Magic Leap medewerker die vooral het formaat van de bril eens flink onder handen heeft genomen. De Nreal is lichter en kleiner en heeft toch 1080 pixels beeld. Het heeft 52 graden field of view, herkent objecten, maar is naar mijn mening wel een beetje lelijk. De demo’s zien er niettemin veelbelovend uit. Komt waarschijnlijk in Q2 uit met een prijskaartje van $1.000,-. Ben benieuwd.

nreal light | First look from inside

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie