Communicatie van Europees Parlement biedt excuses aan voor ‘islamofobe’ posters

De posters maken deel uit van een campagne voor de Europese verkiezingen.

De verwijderde poster
EU

De communicatieafdeling van het parlement heeft excuses aangeboden voor de plaatsing van grote posters die als islamofoob kunnen worden beschouwd. De posters in Brussel en Straatsburg worden uit het straatbeeld verwijderd.

Op de banners wordt een vrouw met een hoofddoek afgebeeld met daarnaast de tekst: ‘Omdat we samen moeten werken om migratie onder controle te krijgen.’ De posters maken deel uit van een campagne om mensen over te halen in mei een stem uit te brengen voor de Europese verkiezingen.

Sajjad Karim, een Britse conservatieve Europarlementariër die in een werkgroep zit die lidstaten moet helpen islamofobie te voorkomen, had bezwaar gemaakt. De afbeelding geeft volgens hem de boodschap dat het onder controle krijgen van migratie gelijkstaat aan het beperken van het aantal moslims dat Europa binnenkomt.

De communicatieafdeling biedt nu excuses aan aan hen die er aanstoot aan hebben genomen, meldt parlementsvoorzitter Antonio Tajani aan Karim. Er was geen sprake van kwade opzet, schrijft hij. (ANP)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie