PR-bureau manipuleert schoolfoto en maakt gezichten van studenten zwart

Mislukte poging om aantrekkingskracht van college in VS te vergroten.

Schoolfoto Emile Cohl Art
Twitter

Een communicatiebureau heeft op eigen houtje besloten dat een promotiefoto van een Franse kunstacademie er wat te weinig multicultureel uitzag. Het manipuleerde de foto van de Emile Cohl Art School uit Lyon en maakte de gezichten van drie studenten zwart. Ook werden twee gekleurde mensen toegevoegd aan de foto. Het PR-bureau, waarvan de naam niet is bekend gemaakt, is aan de kant gezet.

Onder handen nemen

De Franse privéschool wilde een vestiging in de VS openen en schakelde een Amerikaans bureau voor de promotie in. Het leverde daarbij onder andere fotomateriaal in. Het PR-bureau besloot, zonder overleg, er een van onder handen te nemen. Toen studenten van de opleiding zagen wat er met hun foto was gebeurd, gingen ze los op sociale media.

Advertentie
advertisement

De betreffende kunstacademie zegt dat de foto's zijn bewerkt buiten medeweten van de leiding van de academie om. De school heeft de foto’s onmiddellijk laten verwijderen en studenten en ouders een excuusbrief gestuurd.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie