Libelle is uitgeroepen tot hét Cross Media Merk van het jaar

De jury was erg onder de indruk over hoe het merk Libelle naar digitaal is getransformeerd

Hilmar Mulder

Zo zegt de jury: “Libelle is al geruime tijd bezig met de crossmedia strategie. Het mediamerk probeert zichzelf ieder jaar opnieuw uit te vinden

In 2017 zijn er weer nieuwe stappen gezet, onder meer met de lancering van de soap op Libelle TV. Libelle is als Cross Media Merk in 2017 tot volle wasdom gekomen. Voor Libelle was er in 2017 de uitdaging hoe alle losse activiteiten samen te brengen onder één mediamerk. Dat is zeer goed gelukt. Libelle is een solide merk, dat klaar is voor de toekomst.”

Kortom, tijd om een aantal vragen te stellen aan Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Libelle

Libelle hét cross media merk van het jaar, hoe trots ben je?

Wij zijn enorm trots dat wij deze prijs hebben gewonnen. Voor ons is de award wederom een erkenning voor het succes van ons blad, het grootste vrouwen-mediamerk van Nederland.
Bij alles wat Libelle maakt en doet, wordt kwaliteit en creativiteit gekoppeld. Libelle heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als 360-gradenmerk. Hierdoor is het mediamerk erin geslaagd om on top te blijven: Libelle is dé plek - op alle platformen - voor vrouwen voor herkenning, inspiratie en informatie. Libelle is altijd echt, persoonlijk en dichtbij.

Hoe onderscheidt Libelle zich van andere mediamerken?

Libelle is de grootste en oudste vrouwen-mediamerk van Nederland. Ons bereik onder vrouwen is ongeëvenaard. Libelle weet al meer dan 83 jaar wat vrouwen in Nederland boeit en bezighoudt.
Libelle inspireert, informeert, verrast en enthousiasmeert jaar in jaar uit, via alle mogelijke kanalen. De lezersbinding van Libelle is ongekend en exemplarisch voor wat Libelle wil zijn voor haar doelgroep. Bij een crossmediaal merk draait het erom dat alle kanalen complementair aan elkaar zijn: de verschillende Libelle-platformen vertellen samen een verhaal en worden zo ook continu geoptimaliseerd. Zo sluiten de video’s op Libelle TV aan bij Libelle-magazine en vice versa, beiden vanuit een mediumspecifieke invalshoek.

“Libelle is echt, persoonlijk, dichtbij, warm en gezellig. Keer op keer blijkt dat in deze herkenbaarheid ook onze grote kracht schuilt. De band met de doelgroep is zonder meer fenomenaal te noemen.”
Welke stappen heeft jouw mediamerk in 2017 gezet op gebied van crossmedia?

Met Libelle TV is Libelle een echt 360-gradenmerk geworden. Libelle TV is een open, interactief platform. Libelle.nl, Libelle TV en de Libelle Shop zijn ondergebracht op 1 platform. In de nieuwe website hebben wij een proven UX design geïmplementeerd met focus op de content-to-purchase-funnel, zowel gericht op B2C- als B2B-proposities. Op basis van dataprofielen worden unieke product offersper bezoeker getoond. Ook in de content die wij bieden bewegen wij audience-first – we luisteren naar de doelgroep en blijven de content voortdurend afstemmen op hun behoeften, per mediatype uniek uitgeserveerd aan de consument.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.