Adopteer een Kerstboom!

Dit weekend gaat half Nederland naar het tuincentrum of een stekkie in de buurt om voor minimaal 50 euro een stervende Nordmann te kopen. Tweeduizend Nederlanders pakken dat heel anders aan. En het worden er elk jaar meer. Een gloednieuw businessmodel voor die goede oude kerstboom.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De kerstbomen zijn dit jaar erg duur. Maar tegenwoordig kan je ook een kerstboom . Een levende wel te verstaan. Na kerstmis gaat hij niet het vagevuur in, maar gewoon weer terug naar de kwekerij met al zijn vriendjes. Lekker met zijn poten in de klei. En volgend jaar komt ie weer terug. Een stukje gegroeid, natuurlijk.

Het is niet alleen duurzaam, het is ook een slim businessidee. Want dezelfde boom wordt keer op keer 'verkocht'. En omdat hij in de tussentijd groeit, kan hij volgend jaar weer iets duurder verhuurd worden. Zoals zo vaak bij innovatie valt of staat het idee met de uitvoering. Wat briljant is aan de uitvoering van dit idee, is dat je dezelfde boom houdt. De boom krijgt een label waardoor dezelfde boom volgend jaar weer bij je terugkomt. Zo wordt huren adopteren, en zo wordt een boom, Onze Boom. Want een Boomotheek is misschien ook aardig en Molblogwaardig, maar haalt het natuurlijk niet bij Adopteer een kerstboom.

De bomen zijn nog biologisch ook, dus zonder kunstmest opgegroeid. Ook verder is het concept goed doordacht. Desgewenst wordt de boom bezorgd en weer opgehaald. Er zijn nog geen Nordmannen beschikbaar, maar wellicht wordt daar aan gekweekt.

Daan Remarque,

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie