Amsterdams bureau We Are Pi presenteert eigen productiestudio

De eerste productie is voor het online kanaal van Channel 4

Foto: medeoprichter Ravi Amaratunga Hitchcock

Het Amsterdamse bureau We Are Pi heeft een eigen productiestudio. Het eerste project van Pi Studios heet ‘I Was There When House Took Over The World’. Het is een korte documentaireserie voor het het online kanaal van het Britse Channel 4, All 4.

De tweedelige online serie gaat over ‘de dood van disco en de geboorte van house’. In de serie zie je muziekiconen als Nile Rodger, Marshall Jefferson en Jesse Saunders. Pi Studios maakte de documentairereeks samen met website Lad Bible, productiepartij AllDayEveryDay en regisseur Jake Summer (zoon van Sting en actrice Trudy Styler).

Pi Studios staat onder leiding van Ravi Amaratunga Hitchcock. Hij was voorheen internationaal uitvoerend producent bij Vice Media. Hitchcock wil met de nieuwe studio ‘de kloof tussen merken, omroepen en digitale productie overbruggen’. Pi Studios produceert namelijk zowel tv-programma’s als digitale branded content.

Daarbij werkt het bureau nauw samen met moederbedrijf We Are Pi. Dat bureau bestaat sinds 2011 en maakt campagnes voor merken als Coca-Cola en TED Conferences.

Advertentie