Creating Day at Night voor Mercedes-Benz

Ter promotie van Night View Assist van Mercedes-Benz, creëerde FHV BBDO een ‘Day at Night’-sensatie op de Leidsegracht in Amsterdam.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Night View Assist, een infrarood technologie van Mercedes-Benz, geeft bestuurders een beter zicht in het donker. Het effect van deze technologie visualiseerde FHV BBDO in de avond van 20 december 2013 op panden in de Leidsegracht in Amsterdam. Concept en creatie waren het werk van Thomas Overweg en Tim Visser van FHV BBDO.

Creating Day at Night

In samenwerking met BeamSystems werd een set-up ontwikkeld die het mogelijk maakte om beelden voor passerende auto’s te projecteren, en daarbij rekening te houden met de rijsnelheid van de auto’s.

Overdag werden foto’s genomen van de panden aan de Leidsegracht. Deze foto’s werden na zonsondergang met verschillende beamers op dezelfde panden geprojecteerd, vóór passerende automobilisten uit, waardoor zij het effect ervoeren van dag in de nacht.

Iedere projectie werd afgesloten met de tekstprojectie ‘Get a brighter view at night.

De making-of en de experience werden geregistreerd door Electric Zoo.

 

Night View Assist

Night View Assist van Mercedes-Benz (beschikbaar voor de S-klasse) werkt met een infrarood- en een warmtebeeldcamera. Deze laatste ‘herkent’in het donker (bij snelheden vanaf 60 km/h) voetganger en grote dieren zoals herten, reeën, paarden en koeien.

Mensen worden al op een afstand van 160 meter opgemerkt, dieren op 100 meter – nog voordat de bestuurder ze daadwerkelijk kan zien.

Voetgangers en dieren worden direct gemarkeerd weergegeven op het display van het dashboard, zodat de bestuurder tijdig kan anticiperen. Bovendien worden voetgangers die zich binnen het bereik van de camera bevinden gewaarschuwd door knipperende lichtstralen van de koplampen. Bij dieren wordt deze spotlightfunctie onderdrukt, omdat hun reactie op de lichtsignalen onvoorspelbaar kan zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie