Deze tien startups zijn genomineerd voor de Startup Competitie van Innogy (Essent)

Innogy (moederbedrijf van Essent) selecteert tien Nederlandse bedrijven met vernieuwende ideeën

Innogy, het moederbedrijf van Essent, maakt de tien genomineerden in de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie bekend. Deze tien Nederlandse startups zijn allemaal actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, Smart&Connected en elektrisch rijden. Zij mogen hun innovatieve ideeën presenteren aan een vakjury in de energie- en mobiliteitsvoorronde. De winnaar wint een reis naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin, Texas.

De energiereus organiseert deze wedstrijd, omdat het bedrijf op zoek is naar vernieuwing op het gebied van energie en mobiliteit. Marketingdirecteur Stella Brenninkmeijer (Essent): 'Met deze competitie stimuleren we nieuw talent en bieden we duurzame Nederlandse initiatieven een plek op het wereldtoneel tijdens de New Dutch Wave Startup Competitie op SXSW. We verheugen ons enorm op de pitches op 9 februari en kijken ernaar uit om de winnende startups te helpen hun product daadwerkelijk op de markt te brengen.'

Zo gaat het verder
Op 9 februari pitchen de startups hun idee aan een jury van experts uit de energie- en mobiliteitsbranche. De drie ondernemers met de beste ideeën mogen meedoen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij Essent startups helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé beste Energy of Mobility startup wordt gezien, mag mee naar Austin om het innovatieve idee op 12 maart tijdens de Startup Competitie in het New Dutch Wave House te presenteren aan internationale investeerders. Tevens mag de winnaar zijn of haar product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

De genomineerde startups

De tien geselecteerde startups die deel mogen nemen aan de voorronde op 9 februari 2018 zijn, in willekeurige volgorde, als volgt:

  • Chargetrip - Pieter Waller. Chargetrip is een intelligent routing platform voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd.
  • Blue Current - Arnoud Fontein. Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar eMobility.
  • FlexSol Solutions - Thomas den Heeten. FlexSol Solutions ontwikkelt hightech innovaties op het gebied van zonne-energie zoals straatverlichting en dakpannen.
  • Onze Stroomfabriek - Rob van Ommen. Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie die het mogelijk maakt zonnestroom te verdelen naar individuele woningen binnen een wooncomplex.
  • Supersola - Julius Smith. Supersola ontwikkelt mobiele zonnepanelen die in vijftien minuten geïnstalleerd kunnen worden.
  • NRG Business - Martin Rapos. NRG Business is een slim stadsplatform waarin elektrisch vervoer, energieverbruik en productie worden geïntegreerd. Door innovatieve visualisatie wordt daarmee stedelijke ontwikkeling gestimuleerd.
  • Hero Balancer - Ted Braakman. Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.
  • ChangeMyCar - Paul Bouwmeester. ChangeMyCar biedt een flexibel en betaalbaar B2B (elektrisch) autoproduct waarbij een werkgever niet vast zit aan een leasecontract van vier jaar.
  • Efficiator - Sander Hartwig. Efficiator geeft inzicht in budget en planning bij het energie-efficiënt maken van woningen. Duurzaam wonen in één klik.
  • Synext - Tje wei Hu. Synext is een startup van Yes!Delft en ESA-BIC, opgericht om nieuwe oplossingen te vinden om afvalwarmte terug te winnen en de energie-efficiëntie van de procesindustrieën te verhogen.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie