Dit zijn de 5 genomineerden voor de eerste World Masters of Projection Mapping

Organisatie projecteert videokunst op EYE Filmmuseum.

Op initiatief van het Amsterdam Light Festival, de internationale vakbeurs ISE (Integrated Systems Events) en Rai Amsterdam, projecteren vijf internationale videokunstenaars hun voorstellingen op EYE filmmuseum.De projecties worden begeleid door audio die via radiofrequentie FM 88.4 te beluisteren is. Vandaag en morgen staan er audiosets op de kades bij EYE Filmmuseum en het Centraal Station.

De World Masters of Projection Mapping is een nieuwe competitie in projection mapping. Deze valt samen met de organisatie van de vakbeurs ISE 2018. Met naar verwachting 80 duizend bezoekers, is ISE het grootste b-to-b evenement in de RAI en ‘s werelds best bezochte AV-beurs. Vooruitlopend op de beurs wordt de skyline van Amsterdam al weken opgelicht door projection mapping.

'Als RAI brengen wij mensen, ideeën en visies samen', zegt coo Maurits van der Sluis van RAI Amsterdam. 'Door ons netwerk te linken aan ISE, de stad en Amsterdam Light Festival hebben we een intitiatief ontwikkeld, dat ook buiten de beurslocatie en -dagen impact heeft. World Masters of Projection Mapping heeft ook geleid tot samenwerking met nieuwe partners en is zo het schoolvoorbeeld van verbinding.'

De vijf genomineerde video mappings zijn hieronder achter elkaar te zien. De winnaar wordt morgen bekend gemaakt tijdens de laatste dag van ISE 2018.


Geert Mul (NL), Databased dialogues for algorithmic landscapes


TelcoSystems & Spatial Media Laboratories (NL), TESTFILM#4


Alida Dors & Manuel Rodrigues (NL), Close Up


Florian en Michael Quistrebert (FR), Stripes 5


Eder Santos (BR), Call Waiting

 

 

 

 

Advertentie