Elfwegentocht gekozen tot beste publieke communicatieproject van 2018

Galjaardprijs 2018 naar FossylFrij Fryslân. Publieksprijs voor ‘Mag ik bij jou wonen?’ van Oosterbreedte.

Promofoto Elfwegentocht
Elfwegentocht

Het project ‘Elfwegentocht’ van Stichting FossylFrij Fryslân heeft de Galjaardprijs 2018 gewonnen, het beste communicatieproject in het publieke domein. Volgens de vakjury is dit project op een bijzondere manier erin geslaagd om in korte tijd velen te mobiliseren die zich twee weken fossielvrij hebben verplaatst. En er is een beweging tot stand gekomen die ook vandaag nog steeds doorgaat.

Juryvoorzitter Guido Rijnja: ‘Velen voelen zich eigenaar van het doel om andere energiebronnen aan te spreken. Waar Den Haag nog worstelt met hoe klimaatvraagstukken in praktijk te brengen, is Friesland al aan de slag gegaan.’

Bouwe de Boer, projectleider FossylFrij Fryslân en initiatiefnemer van de Elfwegentocht, is trots: ‘Het leuke van dit project was: het ging nooit over geld, maar over passie, over iets doen met je hart. En dat heeft voor zoveel betrokkenen gezorgd, waardoor de Elfwegentocht een succes is geworden. We hebben gisteren besloten dat we het weer gaan doen en meer gaan doen. In 2019 komt er weer een Elfwegentocht.’

(Tekst loopt door onder video)

Advertentie
Aftermovie Elfwegentocht

Publieksprijs voor pleegproject Oosterbreedte

Het project ‘Mag ik bij jou wonen?’ van Oosterbreedte, in opdracht van jeugdzorgorganisatie Jarabee, won de publieksprijs. Er zijn in totaal 4.335 stemmen uitgebracht en ‘Mag ik bij jou wonen?’ kreeg 44 procent van de stemmen.

 ‘Vandaag ging het over vertrouwen en we hebben deze prijs gewonnen, omdat we veel vertrouwen van onze opdrachtgever hebben gekregen om ons idee uit te voeren’, zegt Tom Schooltink, partner bij Oosterbreedte. ‘Een prijs is natuurlijk fantastisch, maar het gaat niet om ons. Het gaat om het doel dat we nastreven: het werven van pleegouders.’

(Tekst loopt door onder video)

 

Het pleegoudersproject van Oosterbreedte

De overige finalisten voor de Galjaardprijs 2018 waren: ‘Doe- en beleefdag’ van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, ‘Het gesprek met en het verhaal van de stad’ van de gemeente Rotterdam en ‘Ik teken voor 80!’ van 1Twente, TC Tubantia en de gemeente Enschede. De vakjury van de Galjaardprijs koos de vijf finalisten uit de 24 nominaties van de Galjaardcommissie en regiojury’s. In totaal zijn er 55 projecten ingezonden voor de prijs.

De Galjaardprijs en de publieksprijs zijn uitgereikt tijdens de Galjaarddag 2018: het nationale  praktijkcongres voor publieke communicatie. Het congres vond plaats in congrescentrum Spant in Bussum.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie