Facebook geeft seintje als vrienden in de buurt zijn

Facebook is in de VS begonnen met de uitrol van Nearby Friends, een mobiele functie die laat zien wie van je Facbookvrienden in de buurt zijn.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Als de functie aan staat, ontvangen gebruikers een melding als er Facebookvrienden in de buurt zijn. Ben je bijvoorbeeld onderweg naar de bioscoop en er zijn bekenden in de buurt, dan ontvang je een melding op je telefoon – nu kun je de film samen gaan zien of elkaar na de film ontmoeten.

Nearby Friends heeft ook specifieke opties. Zo kun je ervoor kiezen om zichtbaar te zijn voor al je vrienden of alleen voor bijvoorbeeld familie of specifieke vriendenlijsten. 

Als toepassing van de nieuwe functie noemt Facebook het maken van afspraken op een specieke locatie: op een kaart kun je vrienden laten zien waar je bent. Een andere mogelijkheid is vrienden volgen als ze aan het reizen zijn. Dit kan aanleidign zijn om tips te geven over bijvoorbeeld een restaurant of café.

Nearby Friends zal in de komende weken uitgerold worden in de VS.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie