KNVB gaat samen met Engie CO2-uitstoot in het voetbal aanpakken

De voetbalbond zet mobiliteitsprogramma GO in.

123RF

De KNVB wil de CO2-uitstoot aanpakken die honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters veroorzaken. Ze gaan wekelijks op pad voor één van de 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Daar wil de KNVB in samenwerking met energieleverancier Engie iets aan doen. Samen komen ze met mobiliteitsprogramma GO.

Binnen het GO programma worden de komende jaren verschillende oplossingen ontwikkeld. Zo gaat de KNVB kijken naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, slimme laadpalen en technische oplossingen als het gaat om bijvoorbeeld samen naar de wedstrijd rijden.

Advertentie

65 kiloton CO2-uitstoot per jaar

Spelers, supporters en andere betrokkenen bij het voetbal leggen jaarlijks samen 305.874.061 autokilometers, 26.512.520 treinkilometers, 49.304.052 buskilometers en 409.379.689 fietskilometers af. In totaal zorgt dit voor 65 kiloton CO2-uitstoot per jaar.

'De KNVB gaat de uitdaging aan om CO₂-reductie te bewerkstelligen over al deze vormen van transport en is daarom, samen met Engie GO begonnen', zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. De KNVB ziet het als maatschappelijke taak om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en houden voor zo veel mogelijk mensen.'

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie