Clinic: Waarom veranderen vaak mislukt en hoe energie voor verandering te ontketenen

Veel verandertrajecten van organisaties mislukken. Tijdens deze clinic leer je met welke aanpak energie voor verandering kan losbarsten.

Beeckestijn Business School nodigt je graag uit voor de clinic Waarom veranderen vaak mislukt en hoe energie voor verandering te ontketenen door Edwin Tuin op 5 oktober van 9:30 – 11:30 uur bij Beeckestijn in Leusden.

Organisaties moeten om relevant te blijven zich steeds sneller aanpassen aan veranderende omstandigheden. Veel verandertrajecten mislukken (70% blijkt uit onderzoek), wat in belangrijke mate wordt veroorzaakt doordat de verandering niet op gang komt, beoogde benefits niet worden behaald en medewerkers gedemotiveerd raken. Er is vaak sprake van een “veranderparadox”: van medewerkers wordt een “can do” mentaliteit en commitment voor verandering verwacht en tegelijkertijd worden de taken van die medewerkers geautomatiseerd.

Tijdens deze clinic biedt Edwin inzicht én oplossing in de wetenschap dat de praktijk weerbarstig is. Hij stipt de significante ontwikkelingen aan en onderkent 4 fundamentele krachten waarvan versterking als vliegwiel voor versnellende verandering voor organisaties werken. In een model legt hij de samenhang en werking op eenvoudige wijze uit. In “a nutshell” wordt de veranderuitdaging in samenhang bij organisaties bespreekbaar. Hij gebruikt daarbij cases en voorbeelden om te verduidelijken hoe door een andere aanpak energie voor verandering kan losbarsten.

Wat kun je verwachten?

Na afloop van deze clinic begrijp je waarom veranderen zo moeilijk is, welke relevante ontwikkelingen gaande zijn, waarin de huidige aanpak van veranderen veelal tekortschiet, wat de essentie is om sneller te veranderen en wat jij kunt doen om daaraan in de praktijk invulling te geven.

Door wie wordt deze clinic gegeven?

Edwin Tuin is veranderstrateeg, eigenaar van adviesbureau Victalis, spreker over organisatieverandering, auteur van het boek ‘Alles draait om verandering’ (business contact, 2017) en leider van complexe organisatie assessments- en organisatie verandertrajecten. Hij doet jaarlijks onderzoek naar de veranderstrategie van toonaangevende midden- en grote organisaties met aandacht voor redenen om te veranderen, de aanpak, de rol van IT, succesfactoren en geleerde lessen. Edwin laat je inzien dat doorbreken van bestaande denkkaders nodig is om sneller en eenvoudiger te veranderen. Maar dan kan het ook hard gaan!

Meld je aan! 

Kom op vrijdag 5 oktober 2018 naar deze clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09.30 – 11.30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09.10 uur. Meld je gratis aan!

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.